top of page

Ochtend

De Weide opent de deuren. Kinderen kunnen in de keuken hun boterham opeten als ze dat thuis niet hebben gedaan, spelen met hun vriendjes of rustig afscheid nemen van hun ouders. Een ouder snijdt in de keuken het fruit en de groentjes voor de voormiddagpauze. 

Voormiddag

De dag begint met een kring. De kinderen vertellen elkaar wat ze meegemaakt of ontdekt hebben. Maandag tonen ze iets, dinsdag praten ze over kunst, woensdag kiezen ze een kinderboek, donderdag gaat het over natuur. Vrijdag is er nieuwskring, waarbij we door de jeugdkrant bladeren en voorlezen.

Rond tien uur eten we bio-fruit. Daarna spelen de kinderen in een van de speelhoeken of gaan ze in op extra activiteiten die de staffen aanbieden. Ze worden zelf betrokken bij hun planning.

Middag

De kleuters eten samen het middagmaal - vers brood, beleg en groentjes - in de leefgroep. Twee maal per week krijgen de kinderen verse soep. Daarna spelen de kinderen buiten of binnen. Er is ook opvang voorzien en een middagdutje is mogelijk voor wie daar nood aan heeft.

Namiddag

We starten de namiddag met een vruchtensapje. Na het fruitsap overlopen we de planning en kiezen de kinderen opnieuw een activiteit. Om de veertien dagen gaan we zwemmen. Om vier uur eten we samen nog een koekje en dan is de school uit. Als iemand jarig is mag er, in overleg met de staffen, getrakteerd worden op iets lekkers. Soms is dat een cake of een ijsje, soms ook een warm middagmaal.

Vooravond

De staffen blijven na rond vier uur nog een kwartier in de klaslokalen om de kleuters uit te zwaaien of nog even te overleggen met de ouders. Om 16u25 start de naschoolse opvang. Om half zes sluit De Weide haar deuren.

Speciale dagen

De Weide trekt er soms op uit en houdt soms cafè. En soms blijven de kinderen er slapen.

  • Eerste dag van het schooljaar: ontbijt voor alle kinderen.

  • Halloween: de kleuters van de derde kleuterklas en de kinderen van de lagere school blijven slapen op school.

  • Kerstfeest

  • De vrijdag voor iedere schoolvakantie wordt De Weide omgetoverd in een Weidecafé, waarbij de ouders ‘s avonds iets kunnen eten en drinken.

  • Carnaval

  • Kamp: de voorlaatste week van het schooljaar trekt de hele school samen op kamp. De kleuters, vergezeld van een ouder, gaan mee van maandagochtend tot woensdagmiddag.

bottom of page