De SchoolProjectwerkingDikke truiendag

Dikke truiendag

Kleine en grote weide deden mee... en wel een dagje vroeger dan gepland: op woensdag 15 februari.

In onze school hebben we zowiezo veel aandacht voor natuur en milieu. We bespreken dit vaak in kringgesprekken met de kinderen en dit komt ook geregeld aan bod binnen onze atelierwerking.
Deze week wilden we het wel eens extra in de kijker te zetten door deel te nemen aan de dikke truiendag. We stonden al eens stil bij wat er allemaal binnen onze school al gebeurt aan sorteren, recycleren, energie besparen,... en waar we nog wat extra aandacht moeten voor hebben.
Op woensdag 15 februari draaiden we de chauffages in de klassen dicht en startten we de ochtend al met een stevige ochtendgymnastiek op de speelplaats om 9u30.
De kinderen van leefgroep 3 legden aan de jongere kinderen uit waarvoor dikke truiendag staat en hoe we daar in De Weide kunnen aan werken. Alle kinderen konden ook hun naam of vingerafdruk zetten op de poster en hun deelname bevestigen.
Daarnaast maakten de kinderen van leefgroep 3 ook warme chocomelk en soep voor iedereen gedurende de voormiddag.
Binnen grote weide (de lagere school) hebben we dan gedurende de hele voormiddag rond energiebesparende en milieuvriendelijke tips werken. Er werden onder andere posters en kaarten gemaakt, die we op school een plaats gaven om zo aan het milieu te werken. Enkele kinderen hebben ook zelf een dikketrui-lied gemaakt. We sloten deze woensdagvoormiddag af zoals gewoonlijk met de schoolmeeting,waarop alle kinderen aan elkaar voorstelden wat ze gemaakt hadden.
Later dit schooljaar plannen we ook nog een heel project rond natuur en milieu binnen de verschillende leefgroepen. Dit zal doorgaan van 16 april tot 4 mei. Meer info hierover volgt later nog.

Hou zeker onze agenda en website verder in de gaten!

Laatst bijgewerkt op maandag 20 februari 2012 13:57

 

Volg ons ook via

  • Facebook Page: 195012727203905
Ga naar boven