De SchoolProjectwerking

Op kamp in Steinbach

 
Afgelopen week gingen we naar jaarlijkse gewoonte op kamp, van maandag 18 tot vrijdag 22 juni.
Niet zomaar een bos- of zeeklas echter voor De Weide!
Dit jaar trokken we naar Steinbach in de provincie Luxemburg en alles stond in het teken van Robinson Crusoë: overleven op het eiland, schattenjacht, vissen vangen, op expeditie gaan,...
Er werden grote spelen gespeeld, maar ook de traditionele dropping, poppenkast, vrij podium en uiteraard het kampvuur stonden op het programma!
De kleuters trokken op woensdag al terug naar huis, terwijl de kinderen van de lagere school nog 2 dagen langer mochten genieten van de natuur en de sfeer op kamp.
Moe, maar voldaan kwamen we vrijdag dan weer terug aan op De Weide...
 
 

Laatst bijgewerkt op donderdag 28 juni 2012 20:12

 

Project: GROENE WEIDE, SCHONE WEIDE

 

Van 16 april tot 6 mei loopt ons project rond natuur en milieu. 

Het heet "GROENE WEIDE, SCHONE WEIDE" en loopt over de leefgroepen heen, van peuter tot 6de leerjaar.

 
Op maandag verwelkomden we de kinderen al in groene outfit en hebben we alvast het project ingezet met een ludieke sketch. We hebben ook al heel wat over afval sorteren en recycleren geleerd. De kleuters a.d.h.v. kaartspelen en de grote kinderen dachten na over tips en slogans en maakten affiches die doorheen de school ophangen.

Dicht bij onze school hebben mensen ook insectentoren in de tuin. We gaan een kijkje nemen en gaan er zelf één bouwen op school. 

In onze straat is er  ook een verzamelpunt voor dopjes van flessen. We gingen er een kijkje nemen en leerden hoe we met dopjes het Centrum voor Blindegeleidehonden kunnen steunen. We zamelen vanaf nu mee dopjes in en doen een warme oproep aan alle mensen om ons te helpen!!

 

 

We koppelen milieu ook aan kunst en gaan binnen de ateliers aandacht besteden voor zuinig omspelen met verf, aandacht voor onze klas-visjes en knutselen met allerlei afval.

Daarnaast staat ook nog een bezoek aan het containerpark en een rondleiding in de Loods in Aalst op het programma. Enkele kinderen kropen ook al in hun pen en gingen aan het schrijven van gedichten en verhaaltjes over het milieu.

Graag maken we de Weide ook letterlijk wat groener; onze bloembollen en zaadjes zijn ondertussen ook al goed aan het schieten! We verzorgen ze goed. 

Wil je alles graag eens komen bekijken? Kom dan zeker langs op onze groene opendeurdag op 6 mei!! Hopelijk tot dan!!

 

 

Interessante links:

www.ilva.be

deloods.telenet.be

www.velt.be

www.ecologischlogisch.be

www.geleidehond.be

 

Laatst bijgewerkt op dinsdag 17 april 2012 17:39

 

Pagina 1 van 2

Volg ons ook via

  • Facebook Page: 195012727203905
Ga naar boven