De SchoolAteliers"Onthaasten in de Weide"

"Onthaasten in de Weide"

page64-kids-yogaZoals gewoonlijk organiseren wij in de Weide 2-wekelijks op donderdag enkele ateliers. De kinderen van leefgroep 2 en 3 kunnen dan kiezen in welke workshop ze zich eens creatief willen uitleven. Eerder dit jaar kwamen al heel wat knutselactiviteiten aan bod, maar ook circustechnieken, drama en improvisatie, moderne dans en volksdans, skateboarden en rollerbladen, insecten zoeken, bomen en planten bestuderen, confituur maken, timmeren, ...

Deze week willen we 2012 echter wel inzetten met een bijzonder atelier.

Welbevinden is één van de belangrijkste pijlers binnen de Weide, omdat we het belangrijk vinden dat elk kind zich goed voelt in zijn leefgroep, in zijn leerproces, in zijn contacten met andere kinderen... kortom, binnen onze school! We willen onze kinderen dan ook leren hoe ze kunnen ontspannen, ontstressen, onthaasten in de huidige maatschappij.

Staff Griet zal een groepje inleiden in de wereld van yoga. De Weidekinderen zullen leren wat yoga is, waar het vandaan komt en ze zullen enkele basishoudingen en bewegingen inoefenen. Ze zullen leren hoe ze hun geest en lichaam kunnen ontspannen en hoe ze dit kunnen gebruiken in momenten van spanning op school, thuis of met vriendjes.

yoga1yoga2

 

In het atelier van staff Karolien zal dan een ander groepje kinderen impressionistische schilderijen bekijken en leren hoe kunstenaars hun inspiratie halen uit de natuur en daar tot rust kunnen komen. Ze zullen ook enkele bekende componisten leren kennen en leren schilderen op het ritme van klassieke muziek... Kortom, alle stress van je af schilderen!

 

schilderen1

 

Verder krijgen de Weidekinderen binnenkort ook een eigen rustplekje op school waar ze rustig tot zichzelf kunnen komen of gezellig kunnen keuvelen. Samen met enkele ouders zullen ze namelijk een wilgentent bouwen met takken van bomen op het schoolterrein.

Ook nemen we het "onthaasten in de weide" heel letterlijk op en trekken we binnenkort naar het natuurdomein 'Honegem', vlakbij onze school, voor een heuse natuurwandeling waarin onze kinderen de rust en schoonheid mogen ervaren in de weide, de bossen, de vogels, ... Daarvoor is het nog even wachten op mooi lenteweer.

Hou de komende weken deze website zeker in de gaten en kom gerust eens mee 'proeven' van onze ateliers!

Tot gauw!

Laatst bijgewerkt op woensdag 25 januari 2012 21:26

 

Volg ons ook via

  • Facebook Page: 195012727203905
Ga naar boven